Organizație

Începând cu anul 2010, am inițiat o serie de activități adresate viitorilor părinți, aflați în ultimul trimestru de sarcină. Cursurile de pregătire pentru naștere au fost prima optiune. În cadrul acestor cursuri, pe parcursul a 6 întâlniri săptamânale, de aproximativ 2 ore jumătate fiecare, seara dde la ora 18.00, viitorii părinți pot afla mai multe informații despre provocările ultimului trimestru de sarcină:

  • Stil de viață sănătos în ultimul trimestru de sarcină; modificări fiziologice și psihologice
  • Metode de reducere a discomfortului în ultimul trimestru de sarcină
  • Travaliul și etapele travaliului
  • Managementul durerii în timpul travaliului
  • Nașterea și posibile intervenții în timpul nașterii
  • Perioada de lăuzie și alăptarea

Încă de la primul curs organizat am susținut și încurajat participarea viitorului tătic alături de viitoarea mamică la aceste cursuri. Dacă la primul curs organizat în luna mai 2010, am avut doar viitoare mămici participante, astăzi, majoritatea participanților vin în cuplu!

După 6 ani de activitate cursul nostru este apreciat și recomandat, apropiindu-ne de cifra de 1000 de viitori părinți participanți la aceste activități!
Pentru viitorii tătici participanți la curs, se poate emite “Certificatul de puericultură” cu ajutorul căruia, tăticul poate beneficia de 10 zile de concediu în plus ( față de cele 5 zile la care are dreptul prin lege) plătite de angajator.

Cursul de pregătire pentru naștere este activitate continuă a Fundației de Ajutor Medical Profilaxis, având în medie 12 grupe de curs pe parcursul unui an calendaristic.

Pentru înscriere, mai multe informații și detalii despre programarea urmatoarelor grupe de curs, ne puteți contacta la adresa de e-mail : fundatia.profilaxis@yahoo.com